Gündem

İlgezdi: “Mahkeme kararına rağmen sözlü sınav iptal edilmiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin gündeme getirdiği AFAD’daki sözlü sınav usulsüzlüğüne mahkeme dur dedi.Mahkeme “Kariyer ve liyakat ilkeleri uyarınca kamu hizmetinin ehil kamu görevlileri eliyle yürütülmesi için yapılan sözlü sınavda ölçme ve değerlendirme esaslarına uygun ve objektif bir değerlendirme yapılamadığı” sonucuyla sözlü sınavın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.  Mahkemenin kararına rağmen sözlü sınavı iptal etmeyen AFAD yönetimi mahkemede kazanan adayları tekrar sınava çağırdı, ancak; bu kişilerin yerine atamalar zaten yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcı Gamze Akkuş İlgezdi’nin gündeme getirdiği yazılı sınavda 1, 2, 6, 7, 8 ve 9. olanların düşük sözlü puanlarıyla elenmesi konusunda yanıt veren İçişleri Bakanlığı, 3 kişinin 90 üstü aldığı halde atanmadığını iddia etti.

Sıradaki Haberi Oku  Kolonyalar Memduh Büyükkılıç’tan

İlk onda 6 aday elendi bakanlık 3 diyor

CHP’li Akkuş İlgezdi, “Açıkça yazıyorum, 1, 2, 6, 7, 8 ve 9. olan ilk ondaki 6 aday elenirken, resmi yanıtta 3 kişi diyor bakanlık. Açıkça doğru olmayan bilgi veriyorlar, aklımızla alay etmeye kalkıyorlar. Soruyu tersten de sorduk. En düşük yazılı puanlı alan 5 kişiyi atadığınızı niye söylemiyorsunuz” dedi. 

Yapı-Yol Sen dava açtı

Kesk Yapı Yol Sen’in konuyu mahmeye taşıdığını da hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Mahkemenin sözlü sınavın uygun ve objektif olmadığı kararına rağmen bu sınavı iptal etmeyen AFAD yönetimi açıkça suç işliyor. Mahkemeyi kazananları sınava çağırması da tamamen yasayı dolanmak. Çünkü zaten yerlerine liyakatsiz atamaları yaptılar” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Sıradaki Haberi Oku  Gaziantep 'akıllı şehircilik yönetimi'nde de örnek olacak

AFAD’ın görevde yükselme sınavının yazılısında en yüksek puanı alan ve 1, 2, 6, 7, 8 ve 9. olan adaylar sözlüden düşük puanlar verilerek elenirken, yazılı sınavda 68 alarak 515. sırada bulunan kişi, 99.2’lik puan ile sözlü sınavda birinci oldu. 69 puanla 473. olan kişi 99 ile sözlü sınavda ikinci olurken, 69 puanla 488. sırada bulunan kişi de 96.6 ile sözlü sınavda üçüncü sırada yer aldı. Yazılı sınavda aldığı 94 puan ile üçüncü sırada bulunan kişinin ise 87.6 puan ile sözlü sınavda 54. sıraya gerilemesi dikkat çekti. 

Hibya Haber Ajansı