Beştepe Millet Camiinde cuma namazı kılınacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle geçen hafta olduğu gibi bugün de ülke genelinde cuma namazlarının kılınmayacağını duyurdu.
Beştepe Millet Camii’nde ise bugün, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı tedbirler alınarak cuma namazı kılınacak.
SADECE MİLLET CAMİİ’NDE KILINACAK
Açıklamada, “İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olanvatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşıtedbirler alınarak cuma namazıedilecektir.” ifadesine yer verildi.
ALİ ERBAŞ, HUTBE VERECEK
Açıklamada, ayrıca vatandaşların, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından verilecek hutbeyi televizyonları aracılığıyla dinleyebilecekleri bildirildi.