Asılsız koronavirüs paylaşımı yapan 24 kişi gözaltında
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığıekiplerince,dönemde dünyada çok sayıda insanın ölümüne olan yeni tip koronavirüs ile ilgili sosyal medyada yapılan asılsızpaylaşımların tespitine ilişkin çalışma başlatıldı.
GERÇEK DIŞI GÖRÜNTÜ VE SES DOSYALARI PAYLAŞILDI
Çalışma kapsamında, Türkiye’de koronavirüs salgınının görüldüğü,ilgilive görevlilerceve yeterli tedbirler alınmadığı,konunun halktan saklandığı yönünde gerçek dışı görüntü ve sesdosyaları da kullanılarak sosyal medyada kamuoyunu endişeye düşürme,toplumu korku ve paniğe sevk etme, yetkili vekuruluşları vekişileri hedef gösterme amaçlı paylaşımlar yapıldığı belirlendi.
24 KULLANICI DAHA GÖZALTINDA
Siber polislerce, söz konusu paylaşımları yaptığı belirlenen 137 kişiden 24’ü gözaltına alındı.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal medyada asılsız ve provokatif koronavirüs paylaşımları yapan 137 şüpheli tespit edildi, 24’ü gözaltına alındı. Diğer tespitlerle ilgili gözaltına alma işlemleri devam etmektedir” denildi.